Spotkajmy się przy stole

Grzegorz Brożek

|

Gość Tarnowski 49/2020

publikacja 03.12.2020 00:00

Przepis na „nic”: 1,5 litra rosołu, łyżeczka mięty, kuminu i papryki. Do tego czosnek, cebula, pomidor, masło i 2 łyżki oliwy.

▲	W lecie dorośli, wśród nich D. Szwajczak-Kopeć, częstowali cantuccini z pistacjami św. Filipa. ▲ W lecie dorośli, wśród nich D. Szwajczak-Kopeć, częstowali cantuccini z pistacjami św. Filipa.
Grzegorz Brożek /Foto Gość

Na koniec najważniejsze: kubek czerwonej soczewicy. Dopiero teraz wszystko staje się jasne. – To jest nieskomplikowany przepis na zupę Ezawa – objaśnia Dominika Szwajczak-Kopeć, autorka obecnego w przestrzeni Facebooka blogu Boska Kuchnia.

Dostępne jest 5% treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.